Социализируемся

Я в Google+ Я в Twitter Я в Facebook

Friday, April 2, 2010

олімпіада з робототехніки

Нове! Інформація про Третю Всеукраїнську Олімпіаду з Робототехніки 2011 року!

олімпіада з робототехніки!

25 квітня 2010 року в Києві відбудеться Друга Всеукраїнська олімпіада з робототехніки. Олімпіада збере під своєю егідою близько 50 команд, які представлятимуть навчальні заклади Києва, Харкова, Одеси та інших міст України.

Олімпіада з робототехніки об’єднує творчу молодь, сприяє її самореалізації та розвитку технічних здібностей, залучає до сфери високих технологій, популяризує робототехніку в Україні.

В українських команд уже є досвід участі в подібних олімпіадах – в минулому році була проведена Перша Всеукраїнська олімпіада з робототехніки, переможці якої вперше взяли участь у Всесвітній олімпіаді з робототехніки. У світовій олімпіаді, яка проходила в Південній Кореї, одна з українських команд зайняла 6 місце, а інша здобула приз суддівських симпатій.

В цьому році команди змагатимуться в трьох вікових категоріях та загальній творчій. Кожна з категорій має свої унікальні завдання, під час виконання яких учасники демонструватимуть свої вміння з проектування, зборки та програмування роботів Mindstorms NXT. Ці роботи, оснащені процесорами та сенсорами, будуть долати бездоріжжя, лазити по стовпах, знаходити та збирати різноманітні предмети та навіть підбиратимуть вірний шифр!

Під час олімпіади проходитиме попередній відбір учасників української збірної, що представлятиме Україну на всесвітній олімпіаді з робототехніки WRO 2010.

Одночасно з проведенням олімпіади проходитиме фестиваль технічної творчості з конструкторами LEGO – конкурс технічних LEGO - моделей, турнір з настільних ігор, веселі конкурси. До участі запрошуються діти та їх батьки. Переможці конкурсів та ігор будуть нагороджені призами.

Організатором олімпіади, яка проводиться за підтримки МОН України, виступає ТОВ «Пролего», що є офіційним представником Всесвітньої організації з робототехніки та міжнародної програми LEGO Education в Україні. Також активну участь у підготовці та проведенні олімпіади приймає Студентський парламент університету ім. Т. Шевченка.

Олімпіада проходитиме за адресою: м.Київ, пр. Академіка Глушкова,2, спортивний комплекс (кафедра фізичного виховання та спорту КНУ ім. Т. Шевченка).
http://legolego.com.ua/?q=node/576

Фото и видео отчет можно посмотреть тут (на блоге юного участника)

3 comments:

  1. Чтобы разобраться в этих лего-робо-наборах пришлось полазить по и-нету. Вот здесь: http://mindstorms.com.ua представлена вроде бы наиболее нормально информация по роботам, а здесь: http://www.mindstorms.su подробнейшая информация для специалистов и профессионалов по процессору NXT, датчикам, серворвигателям и т.д.

    ReplyDelete
  2. Открытые соревнования по робототехнике!

    Трансляция с открытых состязаний СПб по робототехнике 13 марта 2011, Время соревнований — с 11:00 до 15:00.
    (http://habrahabr.ru/blogs/conference/115354/)

    Смотреть он-лайн: http://239.ru/online

    ReplyDelete

Популярное

Использование материалов сайта

Информация, представленная на сайте, может свободно использоваться и распространяться при обязательном указании активной прямой ссылки на сайт http://in-search-of-semantics.blogspot.com/, а тексты научных статей – при указании авторства и ссылки на бумажную публикацию.

При размещении текстов статей на своих сайтах, блогах и пр., пожалуйста, присылайте ссылки.
Комментарии перед публикацией предварительно модерируются.

Хотите сказать спасибо автору? Не откажусь :) - Поставьте ретвит на пост, или другую социальную закладку. Спасибо.