Социализируемся

Я в Google+ Я в Twitter Я в Facebook

Wednesday, April 21, 2010

Пошук в «глибинному» вебі ('deep web')

Методи і засоби інформаційного пошуку в Semantic Web (продовження, стор. 14)




DeepDyve
DeepDyve (http://www.deepdyve.com/) – пошуково-„дослідницька” система, яка використовує власнї (комерційнї) технологіх пошуку та індексування технології, що дозволяють відбирати багатий, релевантний контент з тисячі журналів, мільйонів документів, і мільярдів незадіяних веб-сторінок глибинного вебу. Дослідники, студенти, технічні спеціалісти, бізнес-користувачі, а також споживачі іншої інформації, можуть отримати доступ до багатої незадіяної інформації, що зберігається в "глибинному вебі" – інформації, яка складає переважну більшість в інтернеті, яка не індексуються традиційними пошуковими системами. Пошуково-дослідницька система DeepDyve відчиняє шлях до цього поглибленого професійного контенту і повертає результати, які не навантажені інформацією з оглядових (реферативних) сайтів і не релевантною інформацією.
Система використовує запатентований алгоритм KeyPhrase ™, який застосовує метод індексації, отриманий при дослідженнях в області геномікі. Алгоритм шукає збіг патернів і символи за спеціальною метрикою. Система знаходить відповідність документів там, де традиційні пошукові системи нічого не знаходить. Тому ця система ідеально підходить для пошуку складних даних, що містяться в глибинному вебі.
Такоє існує багато пошукових систем, що виконують пошук в глибинному вебі, які спеціалізуються на конкретній предметній області та містять перевірені і рецензовані спеціалістами статті. Вони, як правило, мають вузько спрямовані репозиторії, що надає реальну перевагу для цілеспрямованого пошуку дослідника.
До таких спеціалізованих порталів можна віднести Mednar (www.mednar.com) – портал з глибинного пошуку в галузі медицини, Biznar (www.biznar.com) – пошук в бізнес-галузі, Worldwidescience (www.worldwidescience.org) – глобальний науковий портал, Science.gov (www.science.gov) – науковий портал уряду США, Scitopia (www.scitopia.org) – пошукова система наукової інформації і патентів, Nutrition.gov (www.nutrition.gov) – портал, який містить інформацію про здоров`я. Більшість порталів глибинного вебу підтримують механізми кластеризації за темами.

Begin
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 14 Next>> (Last 15)

No comments:

Post a Comment

Популярное

Использование материалов сайта

Информация, представленная на сайте, может свободно использоваться и распространяться при обязательном указании активной прямой ссылки на сайт http://in-search-of-semantics.blogspot.com/, а тексты научных статей – при указании авторства и ссылки на бумажную публикацию.

При размещении текстов статей на своих сайтах, блогах и пр., пожалуйста, присылайте ссылки.
Комментарии перед публикацией предварительно модерируются.

Хотите сказать спасибо автору? Не откажусь :) - Поставьте ретвит на пост, или другую социальную закладку. Спасибо.