Социализируемся

Я в Google+ Я в Twitter Я в Facebook

Wednesday, April 21, 2010

Організація пошуку серед структурованих даних в вебі

Методи і засоби інформаційного пошуку в Semantic Web (продовження, стор. 12)




SWSE
На даний час вже існує багато даних, які відповідають запропонованим стандартам семантичного вебу (наприклад RDF та OWL). Вже існує багато малих вертикальних словників і онтологій, які все більше використовуються різними спільнотами для досягнення своїх цілей. Користувачі вебу публікують описи своїх профілів, з використанням FOAF (Friend of a Friend), провайдери новин транслюють добірку новин в вигляді RSS (RDF Site Summary), зображення анотуються з використанням різноманітних RDF-словників.
SWSE (http://swse.deri.org/) представляє собою сервіс, який постійно вивчає та індексує семантичний веб (Semantic Web) і забезпечує легкий у використанні інтерфейс, за допомогою якого користувачі можуть знайти дані, які вони шукають.
SWSE індексує триплети RDF або OWL, знайдені в вебі, і надає послугу з пошуку серед цих триплетів.

Swoogle
Swoogle (http://swoogle.umbc.edu/) також є пошуковою системою, створеною для семантичного веб. Роботи Swoogle сканують веб з метою пошуку спеціального класу веб-документів, які називаються семантичними веб-документами, тобто які написані в RDF. Ця пошукова система також виконує пошук серед RDF-триплетів і видає посилання на джерела, які їх містять. Пошук здійснюється за ключовими словами.
Аналогічні функции пропонує і пошукова система WatsOn (http://watson.kmi.open.ac.uk/WatsonWUI/) та Semanticwebsearch (http://www.semanticwebsearch.com), система Sindice (http://sindice.com/), Falcons (http://iws.seu.edu.cn/services/falcons/conceptsearch/index.jsp?query=).

Begin
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next>> 14 Last (15)

No comments:

Post a Comment

Популярное

Использование материалов сайта

Информация, представленная на сайте, может свободно использоваться и распространяться при обязательном указании активной прямой ссылки на сайт http://in-search-of-semantics.blogspot.com/, а тексты научных статей – при указании авторства и ссылки на бумажную публикацию.

При размещении текстов статей на своих сайтах, блогах и пр., пожалуйста, присылайте ссылки.
Комментарии перед публикацией предварительно модерируются.

Хотите сказать спасибо автору? Не откажусь :) - Поставьте ретвит на пост, или другую социальную закладку. Спасибо.